Kansalaisopistojen joulukattaus

Kirjoitus sisältää tuotemerkkejä.

Kansalaisopiston ruoka- ja viinikursseilla Juankoskella ja Kuopiossa valmistettiin jouluisia ruokia pikkujoulujen ja joulun aluspäivien maisteluihin. Samalla maisteltiin ja etsittiin viinejä joulupöytään.

 P1280191 pieni

Lohirulla on maistuva ja tyylikäs alkupala. Sille löytyy tasapainoinen viinikumppani kuohuviinien ja valkoviinien joukosta, eikä hyvin viilennetty kevyt punaviinikään ole poissuljettu vaihtoehto.

P1160991 (Copy)

Porsaan kylkirulla toimii joulukinkun vaihtoehtona. Siinä on kuitenkin makuja sekä mausteisuutta enemmän, ja se on varteenotettava vaihtoehto pikkujoulun ruokapöytään.

http://www.viinimies.com/2011/12/porsaan-kylkirulla-vie-makumatkalle.html

P1130916 pieni

Kalkkunamousse tarjoaa toisenlaisen makuelämyksen ja esillepanon joulun ajan perinteiselle kalkkunarullalle. Punajuuri- ja friseesalaatit sopivat väriensä ja makujen puolesta moussen kumppaniksi.

http://www.viinimies.com/2012/03/fasaani-ja-lammas-paasiaisaterian.html

P1260971 pieni

Kuusenkerkkägranita tuo joulukuusen aromikkuuden ruokapöytään. Suoraan pakkasesta nostettu granita on raikas väliruoka ja mahdollistaa joulupuunkin maistamisen.

http://www.viinimies.com/2015/04/grangranita-on-kevainen-kuusijuhla.html

P1280254 pieni

Poronsisäfilee on riistaruokaa vailla vertaa ja täydentää hienosti joulun ajan menukokonaisuutta. Sen kanssa tarjottava vaalea juuresvuoka (White Christmas) rakentaa aistikkaan kokonaisuuden.

http://www.viinimies.com/2014/12/valkoinen-juuresvuoka-tuo-joulupoytaan.html

P1280195 pieni

Piparikohokas kokoaa joulupöydän ruokailijat kätevästi yhteen. Sillä kohokas ei anna ruokailijoiden odottaa, vaan se tulee nauttia saman tien uunista otettaessa. Se kerää kaikki jälkiruoan ystävät varmasti yhteen pöydän ympärille, sillä niin hyvää se tuoksujen ja makujen osalta on.

 P1280213 pieni

Irish Coffeen voisi tarjota vihonviimeisenä jälkiruokana. Se yhdistää kätevästi kahvin ja digestiivin, ja pieni pikarillinen on juuri sopivan pieni annoskoko pitkän aterioinnin päätteeksi.

P1280225-cropKuopiossa jouluviinit tarjosivat laadukkaan täsmäiskun jouluruokiin.

P1280234 pieni

Kuopion illan herkkuna maisteltiin kahta Bordeaux’n punaviiniä, 20 vuoden aikavälillä. Juhani Kainulainen johdatti viinin vanhenemisen saloihin Château de Seguinin vuosikertojen 2012/1992 kesken.

P1280258 pieni

Juankoskella jouluviinien valikoima oli laveampi, mahdollistaen eri rypäleistä tehtyjen viinien vertaamisen ja valinnan.

P1280204 pieni

Juankosken illan värikäs viinipersoona oli Antti Tanskanen, joka viritti porukan viinillisiin svääreihin!

Teksti: Heikki Remes

Kuvat: Eeva ja Heikki Remes

www.viinimies.com

Jätä kommentti

*