Kevään juhlissa tarjotaan parasta – kasviskakkua, kukkia ja kuohuvaa

*Artikkeli sisältää tuotemerkkejä ja hintatietoja

Voileipäkakku on juhlapöydän keskipiste, niin makunsa kuin näyttävyytensä puolesta. Se on helppotekoinen, ja eri täytteillä saa tarjolle erilaisia makuja. Koristelun alta paljastuvat tuoreet yrtit ja pehmeät, maustetut kasvikset.

20160415_185419

Kansalaisopiston ruoka- ja viinikurssilla otettiin varaslähtö kevään makuihin ja lopputulemana valmistui keväisen raikas ja maukas kasviskakku.

Voileipäkakku kasviksista, 6-8 annosta:
8 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
8 tummaa leipäviipaletta(real)
1 dl kasvislientä kostutukseen
Koristeluun:
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl maitoa
tuoreita vihanneksia

Valmista ensin tahnat ja laita ne maustumaan viileään.
Leikkaa leipäpaloista reunat pois ja tee neljästä leipäviipaleesta kakkupohja voipaperilla peitettyyn vuokaan. Kostuta leivät kasvisliemellä ja levitä niille puolet kasvistahnasta. Lado seuraava leipäkerros tahnan päälle ja kostuta leivät. Levitä leiville yrttitahna. Laita leipäkerros ja tasoita viimeiseen väliin loput kasvistahnasta. Kostuta päällimmäinen leipäkerros ja kääri kakku voipaperiin. Aseta leikkuulauta painoksi kakun päälle ja anna makujen tasautua jääkaapissa mielellään yön yli. Kakkua koristeltaessa leikkaa reunat tasaisiksi ja nosta se tarjoilualustalle. Notkista tuorejuusto maidolla ja levitä tahna tasaisesti kakun päälle. Koristele kakku ja säilytä viileässä ennen tarjoilua.

kasvistahna:
0,5 punaista paprikaa
0,5 purjosipulia
1 pieni maustekurkku kuutioituna
200g pippuri-tuorejuustoa
öljyä

Hauduta paloiteltuja kasviksia pannulla tilkassa öljyä, jolloin ne pehmenevät ja niiden maku pyöristyy. Soseuta jäähtyneet kasvikset ja sekoita ne maustekurkun kanssa tuorejuustoon.

yrttitahna:
100g ruohosipuli-tuorejuustoa
1 dl tuoreita yrttejä(persiljaa, ruohosipulia, basilikaa)
1 valkosipulin kynsi
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään tahnaksi.

P1000334 (Copy)

Voileipäkakku maistuu kuohuviinien ja hedelmäisten, kevyiden valkoviinien kanssa.
Aromaattiset yrtit, haudutetut pehmeät kasvikset sekä kermaiset tuorejuustot kaipaavat seurakseen hapokkaita ja keveitä viinejä.

Portugalilainen Mateus Sparkling Rosé on kuohuva roséviini, johon on saatu taltioiduksi etelän rypäleiden nuorekas eloisuus sekä hedelmäisyys. Rosén maun raikkaus sekä kuohuviinin tyylikkyys tekevät siitä erinomaisen yhdistelmän kasvispohjaiselle juhlakakulle.

Silloin kun juhlan luonne vaatii, niin itseoikeutettuna juhlajuomana tarjotaan aitoa samppanjaa.
Montaubret Champagne Brutin omenainen aromi sekä kevyen yrttinen olemus sopivat juhlaan kuin juhlaan. Viinin kupliva raikkaus ja hedelmäisyys maistuvat erittäin hyvin myös voileipäkakun kanssa.

 

P1280649 osa

Viinilasillinen:
Mateus Sparkling Rose Brut. Portugali. Baga, Shiraz. Alko nro 543717. Hinta 8,99.
Vaaleanpunainen, tuoksu mansikkainen ja maku erittäin kuiva (9 g/l), marjainen, hapokas sekä yrttinen.

Montaubret Champagne Brut. Ranska, Champagne. Alko tilausvalikoima 924457. Hinta 21,90.
Vaaleankeltainen, tuoksu viheromenainen ja maku erittäin kuiva (9 g/l), sitruksinen, yrttinen ja mineraalinen.

Teksti ja viinikuvat: Heikki Remes
Kasviskakkukuva: Esa kauniskangas
www.viinimies.com

Jätä kommentti

*