Lapinlahden juusto-ja viinijuhlat kutsuvat

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja 

Lapinlahdella nautitaan juustoista, viineistä ja yhdessäolosta lauantaina 6.8.2016
Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlilla kävijät ovat 20-metrisen juustopöydän edessä haasteellisen tehtävän edessä. Ensin pitäisi valita ensimmäiselle lautaselle joitain maistuvia juustoja ja sitten vielä niiden kumppaniksi sopivat viinit. Eikä tässä vielä kaikki, sillä juustopöydän kanssa vierähtää aikaa ja noutopöydän antimista riittää maisteltavaa useaankin kertaan. Valikoimassa on kymmenkunta juustoa kevyistä voimakasaromisiin, ja makukumppaneiksi kasviksia, hedelmiä, pähkinöitä sekä vaaleaa leipää. Viinejä on tarjolla saman verran ja valinnanvaraa on kuohuviinistä valkoviineihin sekä punaviineistä intensiiviseen jälkiruokaviiniin. Tänä vuonna juustopöytä kutsuu juustojen ja viinien ystäviä Lapinlahdelle 19. kerran.

P1270468 pieni

Lapinlahden juustopitäjässä katetaan taas elokuun alussa perinteinen, monipuolinen ja maukas juustopöytä koko kansan ihasteltavaksi ja maisteltavaksi. Makuja ja vivahteita on tiedossa 20-metrisen juustopöydän ympärillä.

 

Juustopöytä lisukkeineen on Juustojuhlien keskipisteenä.
Juustojen makumaailma on rikas, jossa Valion juustot edustavat kansainvälistä huippulaatua. Juustoihin tutustuminen onnistuu vain niitä maistelemalla. Sen myötä maku kehittyy ja eri juustolaatujen makuvivahteet tulevat tutuksi, jolloin niitä oppii myös tunnistamaan.
Lapinlahden juustopöydästä löytyy vaativillekin juuston ystäville monipuolisia ja vivahteikkaita makuelämyksiä. Hyvässä porukassa on syytä nauttia juustoista pitkän kaavan mukaan, ja maistellen etsiä sopivia viinikumppaneita.. Juustojen ja viinien maistelu tarjoaa mielenkiintoisen illanviettotavan elokuun alun tummenevaan iltaan.

 

P1280838 pieni

Juustojuhlien makupaloja ovat Valion viime vuoden juustouutuudet, Juhla Cheddar ja Keisarinna. Viinikattauksessa löytyy niin valko- kuin punaviinejä sekä tyylikäs 20 vuotta vanha portviini.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Kommentit

  • Feta

    Lippujen hinnat on nousseet niin pilviin, että moni juuston ystävä jättää nämä eliittijuhlat väliin.

Kommentointi on suljettu.