Lohiburger johdattaa hiihtolomalta Pääsiäiseen

*Artikkeli sisältää tuote- ja hintatietoja

Yksinkertainen ja maanläheinen ruoka tarjoaa nautinnollisen elämyksen niin tekemisen kuin makujenkin suhteen. Tuoreet perusraaka-aineet nostavat ruoan omat aromit keskiöön, jossa maut täydentävät hyvin toisiaan. Lohiburger on keveää ja maukasta evästä hiihtolomaiselle rentouttavan lenkin jälkeen.   

P1250917 pieni

Jauhetusta lohesta paistettu pihvi maistuu mehevältä ja kevyeltä juuri leivotun sämpylän sekä yrttisten lisukkeiden kanssa.

P1250913 (3)

Lohiburger, 8 lohipihviä:
500 jauhettua lohta
2 kananmunaa
100 g juustoraastetta
aromisuolaa
sitruunapippuria tai välimeren maustetta
tilkka sitruunamehua

Sekoita ainesosat keskenään, muotoile pihvit ja paista miedolla lämmöllä kypsiksi noin 8─10 minuuttia.

Kastike:
3 rkl creme fraichea
1 rkl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
tilliä ja ruohosipulia

Toscanasta tuleva Belgvardo tuo viinilasiin esille Vermentino rypäleen hedelmäisen aromikkuuden ja vivahteikkaan rakenteen. Käsin poimitut rypäleet on kypsytetty matalassa 15 asteen lämpötilassa, jolloin rypäleen aromikkuus ja raikkaus nousevat viinissä hyvin esille. Vermentinon yrttisyys ja hapokkuus tarjoavat viilennettynä hyvän makutasapainon kypsän ja pehmeän makuisen lohiburgerin kumppanina. Nosta tarjolle lisukkeeksi villisuolaheinää ja kuivattua sipulia väriä sekä makua antamaan.

P1250919 pieni

Viinilasillinen:
Belgvardo Vermentino. Italia, Toscana 2013. Italia nro 513027. Hinta 14,90.
Vaaleanviherkeltainen, viheromenainen tuoksu ja keskitäyteläinen, kuiva, yrttinen, erittäin hapokas sekä mineraalinen maku.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com