Lohivaahto kupissa on juhlava alkupala kevään juhlapöytiin

*Artikkeli sisältää tuotemerkkejä ja hintatietoja

Kevään juhlakausi alkaa Vapusta ja jatkuu Äitienpäivästä valmistujaisjuhliin kesäkuun alkuun asti. Kylmäsavulohesta, muikunmädistä ja valmiista kuorukoista rakentuu todella tyylikäs, maukas sekä näyttävä alkupala nopeasti sekä helposti. Laadukas kuohuviini on itsestäänselvyys verrattomalle alkutarjottavalle.

 

IMG_2756

Kuopion Kansalaisopiston ruoka- ja viinikurssilaisten työnäytteessä ja makupalassa kylmäsavulohi kätkeytyy kermaiseen vaahtoon, jonka sitrusmaista makua täydentää roseepippurin aromaattisuus.

Lohivaahto:
valmiita kuorukoita
400 g kylmäsavulohta
1 prk ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
1 sipuli
0,5 dl tilliä
2 tl sitruunamehua
rosee- tai valkopippuria
muikunmätiä koristeluun

Hienonna ruodoton, nahaton lohifilee ja sipuli. Vaahdota kerma, yhdistä kaikki ainekset ja lisää kerma. Lusikoi lohivaahto kuorukoihin ja koristele tillillä tai sitruunamelissan lehdillä. Juhlavuutta annokseen antaa koristeeksi lisätty muikun tai siian mäti. Kuorukat pysyvät rapeina kun vaahto annostellaan kuppeihin hieman ennen tarjoilua.

 

P1020072 pieni

Valmiisiin kuorukoihin annosteltu pikkusuolainen makupala maistuu tervetuliaisjuoman kanssa.

 

P1280649 pieni (2)

Viinilasillinen:
Vinã Puebla. Espanja, Extremadura, Badajoz 2014. Macabeo(Viura). Ei myynnissä. Tammitettu. Alk 14%.
Vaaleankeltainen, tuoksu kukkainen sekä vaniljainen ja maku kuiva, aromaattinen, raikas ja voimakas.

Campo Viejo Reserva Cava. Espanja, Penedes. Xarel-lo, Macabeo, Parellada. Alko nro 538677. Hinta 10,01.
Vaaleankeltainen, tuoksu hedelmäinen ja maku kuiva (12 g/l), sitruksinen, hapokas sekä kevyen mineraalinen.

Casa Vinironia Prosecco Vini Biologico Extra Dry. Italia. Alko tilausvalikoima 926427. Hinta 11,91.
Vaaleankeltainen, tuoksu hedelmäinen ja maku kuiva (15 g/l), hapokas sekä mausteinen.

Teksti ja viinikuvat: Heikki Remes
Lohikupposet kuva: Ari Jussila
www.viinimies.com

Jätä kommentti

*