*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja
Kotimaisella kalalla on kysyntää suomalaisessa ruokapöydässä. Juankoskelaiset Seppo Vinni kalamiehenä ja Heikki Remes viinimiehenä valottavat hieman taustoja kalasta ja sen valmistuksen saloista. Kolme tuttua järvikalaa tuovat hieman vaihtelua perinteiseen kalan valmistamiseen ja tarjoavat vinkkejä kalaviinien valintaan. Oheisen jutun linkeistä pääset perehtymään tarkemmin aihealueisiin. Saat myös käytännönläheistä tietoutta viinien yhdistämisestä kalaan kansainvälisesti arvostetulta viinintekijältä chileläiseltä Marco Puyolta.
Seppo Vinni on kalamies viimeisen päälle. Kalamies on eri mies, ja Seppo ”jigijonglööri” ottaa kalan vaikka rantaniityltä. Tämän on myös viinimies saanut usein todeta usean kerran ja hakea omat ruokakalansa ”Sepon matalikolta”.
Syksyinen siika tarjoaa hienon ja raikkaan makuelämyksen siikachevicessä.
Kalamies ei säitä säikähdä, mitä haasteellisempaa sitä palkitsevampaa on saaliin koko. Hauesta valmistuu lohen kanssa maistuva ja hieman erilainen kalapunos.
Todellinen kalamies jakaa kalatietoutta eteenpäin. Espanjalainen Joan Cusine saa Sepolta oppia avannon reunalta talvisesta verkkopyynnistä. Kuhasaaliista on helppo valmistaa vaikka kuhakääryleitä.
Oheisesta linkistä pääset tutustumaan kalaruokien ja niiden taustoihin https://www.juomavinkki.fi/fi/ajankohtaista/blogi/kesan-kalaruoat-ja-niiden-viinit
Marco Puyo kertoo viinin ja kalan yhdistämisestä
https://www.youtube.com/watch?v=o_irYn24yZY
Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com
Siika
Syys-siika taitaa ollaa kuitenkin kuha..
Heikki Remes
Heippa Jake.
Kyllä se siika on, pyydetty Juankoskelta läheltä Karjalankoskea
jonne syyssiikaa nousee mukavasti.
Heikki soutamassa ja kuvan ottajana