Mamma mia – salvia soikoon

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja

Ruoka saa makunsa, ei niinkään raaka-aineista, kuin valmistustavasta, mausteista ja lisukkeista. Miedot ja pehmeät broilerinfileet saavat sitruunassa ja salviassa marinoimalla hienostuneen ja pikantin, puraisevan makuvivahteen. Parsakaali al dente ja voissa paistetut pienet perunalohkot tekevät ateriasta nautinnollisen kokonaisuuden. Argentiinalainen Cabernet Sauvignon yllättää Pinot Noirimaisella olemuksellaan, jossa marjaisuus, hento tanniinisuus ja mausteisuus ovat tasapainossa.

P1220262 pieni

Salvia on mintunsukuinen pensaskasvi, jota käytetään mausteena. Salvian harmaanvihreiden ja pitkulaisten lehtien maku on voimakas, lämmin sekä hieman rohtomainen. Käytetään tuoreena ja kuivattuna rasvaisiin kala- ja liharuokiin. On oleellinen raaka-aine saltimboccan valmistuksessa.

P1300253 pieni

Makuja ja vivahteita tarjolla – salvian ja sitruunan marinoimaa broileria, parsakaalia ja paistettuja perunoita.

Broilerinrintaa salvian alla  –  Petti di Pollo alla Salvia, annos neljälle
4 luutonta ja nahatonta broilerin rintafilettä
3 rkl sitruunanmehua
5 rkl oliiviöljyä, 3 marinadiin ja 2 paistamiseen
noin 25 tuoretta salvianlehteä
45 g suolataonta voita
hienoa merisuolaa
vastarouhittua mustapippuria2 sitruunaa puolitettuna koristeluun

Sekoita kulhossa sitruunanmehu, oliiviöljy ja tuoreet salvianlehdet. Kuivaa rintafileet ja kääntele marinadissa. Laita fileet keraamiseen uunivuokaan ja kaada loppumarinadi päälle. Anna fileiden maustua kaksi tuntia. Ota fileet ja kuivaa talouspaperilla. Nosta salvian lehdet talteen ja siivilöi marinadiliemi. Paista fileet kuumalla pannulla ensin toiselta puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Käännä palat ja mausta. Nosta rintafileet pannulle, peitä salvianlehdillä ja paista 5-10 minuuttia, kunnes liha on kypsä. Nosta fileet leikuulaudalle, käännä ja mausta. Leikkaa pitkittäin paksuiksi siivuiksi. Nosta rintafileet vadille ja peitä salvian lehdillä ja lopuksi foliolla. Lisää marinadiliemi pannulle, kuumenna ja keitä hieman kokoon. Kaada broilerin fileiden päälle, lisää sitruunanlohkot ja nosta tarjolle paistettujen perunoiden ja keitetyn parsakaalin kanssa.

Cabernet  Sauvignon pehmenee Andien korkeudessa
Altaland Cabernet Sauvignon on Argentiinalaisten viinitekijöiden lahja maan viininviljelylle ja kulttuurin moniulotteisuudelle. Viinirypäleet kypsyivät Saltan viinialueella Pohjois-Argentiinassa tuhannen metrin korkeudessa, savisessa sekä lietteisessä maaperässä hitaasti aromikkaiksi, terveiksi ja täyteläisiksi. Viini on saanut lisää vivahteikkuutta ja pehmeyttä kypsyessään 7-9 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista pieni osa oli uusia.

P1300263 pieni

Viinilasillinen:
Altaland Cabernet Sauvignon. Argentiina, Salta 2015. Alko nro 490857. Hinta 12,99.
Punainen, tuoksu marjainen ja maku täyteläinen, karhunvatukkainen, keskitanniininen, mehevä ja mausteinen.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com