Metsämansikat, muurinpohjaletut ja Moscato-kuohari ovat nyt must

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja

Elämästä kannattaa nauttia tässä ja nyt. Kuten metsämansikoista, jotka ovat kypsyneet poimintakuntoon. Niiden kumppanina maistuvat muurinpohjaletut ja juomana aromaattinen Asti-kuohuviini.

P1300136 pieni

Kesäinen makuyhdistelmä on täynnä aromikkuutta.

P1180576 pieni
Heinäkuussa herkutellaan metsämansikoilla. Niiden hento aromikkuus ja jäljittelemättömän hienovarainen maku on kesän ehdottomia makunautintoja.

Nauti mansikat tuoreena.
Metsä- tai ahomansikat kypsyvät poimittavaksi heinäkuussa. Ne kasvavat Etelä- ja Keski-Suomen ahoilla, niityillä sekä lehtomaisissa metsissä. Parhaiten niitä löytää valoisilta, aurinkoisilta paikoilta. Kypsien ja punaruskeiden mansikoiden maku on luonnollisimmillaan ja maukkaimmillaan tuoreena, vastapoimittuna. Niitä ei kannata säilöä, sillä hillossa tai pakastettuna niiden maku muuttuu karvaammaksi. Silloin kun niitä löytää, kannattaa heti maistaa, millaisia makuaarteita Suomen luonto meille tarjoaakaan.

P1220070 (Copy)Muurinpohjalettu paistuu avotulella ja saa siten hienostuneen paahteisen arominsa.

Yläsavolaiset muurinpohjaletut
1 l maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl ohrajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
voita paistamiseen

Tee taikina turpoamaan kaksi tuntia ennen paistamista. Lisää hieman ennen paistamista kevyesti vatkatut kananmunat ja suola. Kuumenna lettupannu kuumaksi, paista letut suuriksi ja pitsimäisen ohuiksi. Tarjoa muurinpohjaletut erilaisilla suolaisilla ja makeilla täytteillä.

P1280997 pieni

Asti Gancia on hurmaavan aromikas, hienostunut ja raikkaan hedelmäinen kuohuviini.

Viinilasillinen:
Gancia Asti Dolce. Italia, Asti. Moscato Bianco di Canelli. Alko nro 8901. Hinta 11,99. Alkoholia 7,5 %.
Keltainen, tuoksu rusinainen ja hedelmäinen sekä maku makea (85g/l), raikas, sitruksinen, kukkainen ja hapokas.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Jätä kommentti

*