Pannukakkurulla on pannarin parempi painos

*Teksti sisältää tuote-ja hintatietoja

Pannukakun yksinkertaiset raaka-aineet, tekemisen helppous ja makumaailman pehmeys tekevät siitä suositun makean tai suolaisen pikkupalan. Sen valmistamisessahan ei voi epäonnistua, sillä lopputuloshan on aina pannukakku! Yksinkertaisesta pannukakusta saa näyttävän esillepanon, kun sen käärii rullalle. Vaihtelua tuovat eri täytteet, jotka tehdään kotona olevista tarpeista ja kääritään rullan sisään. Rullan voi myös pakastaa, ja valmista löytyy nopeastikin, kun vieraat saapuvat yllättäen.

P1280350 pieni

Pannukakkurulla on näppärä alku-, väli- tai jälkiruoka. Sen voi tehdä haluamillaan täytteillä ja maistella mieliviinien kanssa.

Pannukakku:
1,5 dl maitojauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
6 dl vettä
1 kananmuna
0,5 dl rypsiöljyä

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Laita leivinpaperi uunipellille, voitele se ja kaada taikina sille. Paista 225 asteessa 25 minuuttia. Anna levyn jäähtyä ja levitä sille haluamasi täyte. Rullaa kääröksi ja leikkaa sopiviksi annoskiekoiksi.

kasvistäyte:
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 purjo
0,5 pkt sulatejuustoa

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja silppua purjo. Kuullota kasvikset, lisää sulatejuusto ja anna hautua hetki.

Pannukakkurullalle maistuu hedelmäinen valkoviini
Pehmeän ja täyteläisen pannukakkurullan aromit suosivat hedelmäistä, keskihapokasta valkoviiniä, jossa on hento makea vivahde. Wolfbergerin valkoviini on kolme rypäleen sekoitus johon Riesling tuo hapokkuuden, Muscat aromikkuuden sekä kukkaisuuden ja Pinot Gris vivahteikkuuden sekä mausteisuuden. Sekoiteviinin päärynäinen hedelmäisyys sekä makea aromikkuus käyvät hyvin yhteen pannukakkurullan pehmeiden makujen kanssa.

P1280345 pieni

Pehmeän pannukakkurullan ja hedelmäisen valkoviinin makuyhdistelmä on tasapainoinen.

Viinilasillinen:
Wolfberger (W)3. Ranska, Alsace 2014. Riesling, Muscat, Pinot Gris. Alko nro 597157. Hinta 10,89.
Vaaleankeltainen, tuoksu kypsän sitruksinen ja maku kuiva (8g/l), hedelmäinen, hennon kukkainen ja hapokas.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes                                                                             www.viinimies.com

Jätä kommentti

*