Parila pitää pintansa

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja

Yksinkertaiset eväät ovat usein parhaita ja maistuvia, varsinkin lomalla. Lomallakin ruoka on välttämättömyys, eikä aikaa haluta käyttää liialliseen kokkailuun. Siksi perinteinen purilainen sopii hyvin vapaa-ajan ruokanautintoihin.

p1300106-crop

Tästä se syysloman välipala syntyy, voileipäparilan puristuksesta. Näin helposti syntyy maukasta, täyttävää ja aitoa ruokaa hyvistä raaka-aineista.

p1300115-pieni

Hot dog nakilla on maukasta ja täyttävää väliruokaa nuorisolle syysvapaalla.

p1300450-pieni

Rouvaruokana maistuu ”oman keittiön” hampurilaissämpylä palsternakasta tehdyllä kasvispihvillä. Vivahteikkaan kasvispurilaisen makuun sopii aromikas Sauvignon Blanc -valkkari.

p1300454-pieni

Äijäruokaa parhaasta päästä, Terhontorin possun pekonipihvi sämpylän välissä kaikilla mausteilla.

Viinilasillinen:

Errázuriz Sauvignon Blanc Single Vineyard. Chile, Casablanca Valley 2015. Alko nro 579777. Hinta 13,98.
Vaaleanviherkeltainen, tuoksu herukanlehtinen ja maku kuiva, sitruksinen, yrttinen sekä mineraalinen.

Neuzeller Bock. Saksa. Alko nro 744286. Hinta 3,28/0,5L.
Kullanruskea, tuoksu maltainen ja maku täyteläinen, humala-arominen, hunajainen sekä yrttinen.

Brunehaut Ambrée Bio Gluten Free. Belgia. Alko 749064. Hinta 3,28/0,33L. Luomu ja gluteeniton pintahiivaolut.
Kinuskinruskea, tuoksu leipämäinen ja maku keskitäyteläinen, maltainen, kuivahedelmäinen sekä mausteinen.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Jätä kommentti

*