Parsa on parasta

Kotipuutarhassa toukokuu on kylvön ja kasvun aikaa. Parsapenkki löytyy yhä useammasta kotipuutarhasta myös Suomessakin. Lyhyessä artikkelinsarjassa seurataan parsan kasvua ja päätymistä lautaselle. Mukana on myös maistuvia parsalle sopivia viinejä.

P1140904 (Copy)

Parsa on kevään ensimmäisiä hyötykasveja, joka nousee penkistä heti maaperän lämmettyä. Ensimmäiset parsan nuput pilkistävät maasta Savon seudulla tänä vuonna toukokuun loppupuolella. Ohuet parsan versot ovat todellista lähiruokaa kotitarveviljelijälle. Ehkä ensimmäinen vihreä ja kynän ohut parsan varsi maistellaan siltään, raakana suoraan suuhun!

P1050333 (Copy)

Parsan juurakot saavat hiekkapohjaisesta maasta hyvän kasvualustan.

P1180242 (Copy)

Maaperän ja ilman lämmettyä nuoret parsan versot tunkeutuvat maanpinnan läpi ja kasvavat nopeasti. Ohuet ja kauniin vihreät parsat houkuttelevat maistamaan. Vielä pitää kuitenkin maltaa hetki ennen kuin pääsee leikkaamaan kevään ensimmäiset herkkuvihannekset ja maistamaan niiden herkkiä makuvivahteita.

Teksti ja kuvat; Heikki Remes
www.viinimies.com

Jätä kommentti

*