Purilaiset puraisevat sadesäällä

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja

Kesä ja kesäloma ovat suomalaiselle, Matti Nykästä soveltaen, ihmisen parasta aikaa. Paitsi sadesäällä. Silloin saavat riippukeinu ja halonhakkuu olla rauhassa, samoin grillin hiilistä ei lämpö hehku. Vaan ei hätiä. Kannattaa kaivaa esille 70─80 -luvun nostalginen voileipäparila tai hommata uusi sellainen. Sitten vaan hodareiden tai hampurilaisten tekoon.

P1300083-crop

Vähät ovat eväät, mutta yhteensopivia makuja löytyy sitäkin enemmän.

 

P1300090 pieni

Paneroidun haukipihvin, vehnäsämpylän ja vehnäoluen makukokonaisuus lähentelee täydellisyyttä.

 

P1300103 pieni

Hirvenjauhelihapihvi saa paahteisen olemuksensa pannulla paistettaessa ja sämpylä parilan puristuksessa.

 

P1300108 pieni

Perinteinen hod dog ja Olvin Sandels ovat välipala vailla vertaa; helppotöinen ja maistuva kokonaisuus.

 

P1300119 pieni

Olutlasillinen:
Olvi Sandels Vehnäolut. Iisalmi. Pintahiivaolut. Pastöroimaton.
Vaaleankeltainen, tuoksu hedelmäinen, sitruksinen ja maku keskitäyteläinen, banaaninen, raikas sekä yrttinen.

Olvi Hiili. Iisalmi. Pohjahiivaolut. Pastöroimaton.
Tummanruskea, tuoksu maltainen ja maku keskitäyteläinen, paahteinen, leipämäinen sekä makeahko.

Olvi Export A. Iisalmi. Pohjahiivaolut. Pastöroimaton.
Keltainen, tuoksu hennon humalainen ja maku keskitäyteläinen, hedelmäinen, raikas sekä kevyen hedelmäinen.

Olvi Sandels Special Edition. Iisalmi. Pohjahiivaolut. Pastöroimaton.
Keltainen, tuoksu humalainen ja maku keskitäyteläinen, hedelmäinen, maltainen ja pehmeä. Klassikko Olvi-olut.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Jätä kommentti

*