Ricottatuutti on maukas, pieni keväinen jälkiruoka

*Artikkeli sisältää tuotemerkkejä ja hintatietoja

Täydellinen jälkiruoka on yhdistelmä yllätyksellisyyttä, niin esillepanon kuin makujenkin suhteen. Se on sopiva pieni ja helppotekoinen. Sen olemuksessa on keveyttä. Lisäksi se tarjoaa vaihtoehtoja viinikumppanin suhteen.

 P1240706 pieni

Ricottatuutti kruunaa ateriakokonaisuuden. Se on kuohkea ja täynnä iloista, maukasta juhlamieltä. Tuutti on mukavan pieni ja maukas makea välipala tai jälkiruoka silloin, kun tekee mieli jotain hyvää.

20160415_185430

Ricottatuutin tötteröt valmistuvat näppärästi foliolla vuorattujen pahvikartioiden avulla.
1 pkt (400 g) pakastelehtitaikinalevyjä, riittävät noin 10 tuuttiin
1 kananmuna

Sulata taikinalevyt. Kauli taikinalevyt 40 cm pitkiksi levyiksi. Leikkaa noin 2 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Vuoraa pahvikartiot foliopaperilla. Kierrä taikinanauhat muotin ympärille alkaen kapeasta päästä ja niin, että nauha jää aina hieman toisen päälle. Voitele sarvet kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa 12–14 minuuttia. Jäähdytä.

20160415_203910

Ricottavaahto on tuutin täytteenä.
250 g ricottajuustoa
1 dl kuohukermaa
15 g (1/4 dl) tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
3 rkl lakkahilloa
½ tl appelsiininkuorta

Tee ricotasta kuohkeaa vaahdottamalla se sauvasekoittimella ja lisäämällä siihen vaahdotettu kerma sekä lopuksi sokerit, lakkahillo ja appelsiininkuori. Pursota täyte tuutteihin hieman ennen tarjoilua, niin ne pysyvät rapeina.

Jälkiruokajuomissa on valinnanvaraa
Jälkiruokana tarjottavan ricottatuutin kanssa tarjotaan makeaa viiniä Kroatiasta. Tuutin kanssa voidaan myös nauttia perinteistä espanjalaista carajilloa, jossa yksinkertaisimmillaan vahvan kahvin sekaan sekoitetaan vain loraus brandyä. Juhlan vihonviimeisenä jälkiruokana on cavaa, jota tarjotaan muistiin painuvasti sabragen kautta.

https://drive.google.com/file/d/0B3P7mqzoKuEQT2d3bUZWVjh3dUk/view?usp=drivesdk

P1280649-crop

Viinilasillinen:
Prosek. Kroatia, Peljesac.
Punainen, tuoksu rusinainen ja maku makea (80 g/l), pähkinäinen sekä makean appelsiininen.

Veterano. Espanja. Alko 171597. Hinta 19,92.
Kuparinruskea, tuoksu brandyarominen ja maku keskitäyteläinen, pehmeä, vaniljainen sekä hennon kaakaoinen.

Sabrage. Soler-Jové Reserva Cava Brut. Xarello-lo,Macabeo,Parellada. Espanja. Alko nro 553367. Hinta 8,99.
Vaaleankeltainen, tuoksu kypsän sitruksinen ja maku kuiva (11 g/l), yrttinen, hapokas ja mausteinen.

Teksti ja viinikuva: Heikki Remes
Tuuttikuvat/lakat: Eeva Remes
Tuuttikuvat: Esa Kauniskangas
www.viinimies.com

Jätä kommentti

*