Syysaterian tuoreus ja aromikkuus hellivät makuaisteja

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja

Ruoanlaitto lähtee raaka-aineista. Syksyinen sienisaalis jalostuu maukkaaksi lautasmatkaksi syksyn muiden vihannesten kanssa. Kotiviljelijä nauttia luonnonmukaisista raaka-aineista, jossa kestävä kehitys on avainsanana.

P1180761 (Copy)

Luonnonmukaisuus ja tuoreus ovat metsän antimien lyömättömiä valtteja.

 

P1300271 pieni

Täydellisen sienen salaisuus on sopiva maapohja, lämmin sää, kostea ilmanala, ja nopea kasvu. Kahdessa vuorokaudessa herkkutatti on poimittavissa täysin virheettömänä ja suoraan pannulle laitettavissa.

 

P1300226 pieni

Nassau papuja, Early Nantes -porkkanoita, Matilda perunoita kantarellikastikkeen kanssa, ja viinivaihtoehtoina Trebbianoa ja Pinot Blancia laseissa. Yksinkertaista, maukasta ja aromikasta.

Kotipuutarhurin lautasaterian vihanneksissa on esillä tämän ajan kulttipapu ”Nassau”, joka säikeettömänä ja satoisana tarjoaa kasvuvoimaa sekä vitamiineja.

Keltainen Early Nantes –porkkana on miedon makea, murea, terveellinen ja edullinen juures. Beetakaroteeni on merkkinä porkkanan sisältämistä virkistävistä vitamiineista, joiden tiedetään lisäävän elimistön vastustuskykyä ja suojaavan sairauksilta. Se sisältää runsaasti liukoista kuitua, joka alentaa kolesterolia sitomalla sen elimistöstä poistuvaan muotoon.

Matilda on myöhäisperunalajike joka menestyy erityisen hyvin kosteina kesinä. Sen mukulat ovat pyöreänsoikeita ja hyvin matalasilmäisiä. Ne kestävät hyvin kolhuja. Mukulat ovat kooltaan hyvin tasaisia, eikä ylisuuria mukuloita juuri muodostu. Perunan flavonoidit tarjoavat suojaa viruksia ja bakteereita vastaan. Peruna on tehokas kuidun lähde ja vähäenerginen ruoka-aine, jossa on monipuolisesti vitamiineja ja kivennäisaineita.

Vivahteikkuus valkoviinien valttina
Maukas ja miedon makuinen syysateria saa täydennystä makukokonaisuuteen aromaattisista ja mausteisista valkoviineistä. Hedelmäisten ja vivahteikkaiden viinien raikas hapokkuus täydentää tasapainoisesti ruoan hienoja makuvivahteita

P1300223 pieni

Viinilasillinen:
Zenato Lugana San Benedetto. Italia, Veneto 2015. Trebbiano di Lugana. Alko nro 8234. Hinta 14,97.
Kellertävä, tuoksu kukkainen, ja maku kuiva (7 g/l) on sitruksinen, hapokas, mausteinen ja hennon yrttinen.

Domaines Schlumberger Pinot Blanc Les Princes Abbés. Ranska, Alsace2013. Alko til.905627. Hinta14,99.
Sitruunankeltainen, tuoksu sitruunainen ja maku kuiva (3 g/l), limettinen, mantelinen sekä kukkainen.

Teksti. Heikki Remes
Kuvat: Eeva ja Heikki Remes
www.viinimies.com