Vege ja valkkari viehättävät vegetaristiakin

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja

Nautintojen edessä kannattaa heti ottaa tilanteesta vaarin. Espanjalaisen valkoviinin Blanc d’Engueran löytyessä käsiin on pullosta syytä pitää tiukasti kiinni ja valmistautua aromaattiseen sekä herkulliseen viinielämykseen. Viinin vivahteikkuudesta voi nauttia siltään, mutta se on myös tyylikäs valinta aromaattisten kalaruokien, mausteisten linturuokien tai kermaisten kasvisruokien kumppaniksi.

P1300142 pieni

Niittyhumalanurmikko on oivallinen tausta valencialaiselle luomuvalkoviinille, jolle kotoperäinen ja harvinainen Verdil-rypäle antaa yrttisen, sitruksisen sekä eloisan piirteen.

Verdil on Valencian viinialueen harvinainen alkuperäislajike. Rypäleen tuotantoala on ainoastaan viitisenkymmentä hehtaaria. Verdillistä saadaan intensiivisen aromikkaita, kypsän hedelmäisiä, raikkaita ja monivivahteisia viinejä. Viinin aromeissa voi sitruksen lisäksi aistia savuisia, ruohoisia ja eksoottisten hedelmien vivahteita.

 

P1300143 pieni

Blanc d’Engueran rypälesekoituksessa korostuu vivahteikkuus, hedelmäisyys, runsaus sekä hienostunut tammisuus. Kesäinen ja tasapainoinen makuelämys on tarjolla kun valkoviinin kanssa on tarjolla uusista perunoista valmistettu kermainen sekä yrttinen salaatti.

Viinilasillinen:
Blanc d’Enguera. Espanja,Valencia2014.Verdil(70%),Chard.(10%),Viognier(10%),SB(10%).Alko903367.Hinta 15,99.
Kullankeltainen, tuoksu hedelmäinen ja maku kuiva, aromikas, keskihapokas, vivahteikas, tamminen sekä runsas.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Jätä kommentti

*