Viinimatka kuhan mausteisten makujen saloihin

*Kirjoitus sisältää tuotemerkkejä ja hintatietoja

Tämän helpompaa ei maukkaan kalaruoan tekeminen ole, ja maku nostaa esille mausteisia sekä uusia vivahteita suomalaisten suosikki järvikalalle.

P1270938 pieni

Maustekuha ja lasillinen valkoviiniä ovat yksinkertaisuudessaan monivivahteinen makuelämys.

Maustekuha:

2 nahatonta ja ruodotonta kuhafilettä

1,5 dl ruokaöljyä
0,75 dl soijakastiketta
1 punasipuli
n. 1 tl pippurisekoitetta
1/2 sitruunan mehu

P1270948-pieni

Laita fileet ensin karkeaan suolaan jääkaappiin noin 3 tunniksi. Tee odotellessa marinadi edellä mainituista aineista ja sekoita ne hyvin. Ota fileet jääkaapista ja pyyhi enimmät suolat pois, jonka jälkeen kuivaa talouspaperilla fileitten pinta. Leikkaa fileet sopivan kokoisiksi siivuiksi ja laita marinointiliemeen yön yli.

P1270939 pieni

Verraton makuyhdistelmä rakentuu, kun saaristolaisleivän päälle levittää ensin sitruunamajoneesia ja sitten mausteiset kuhasiivut. Pehmeän hapokas Pinot Gris -valkoviini täydentää nautinnollisen kokonaisuuden.

P1270944 pieni

Viinilasillinen:

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio. Italia, Puglia 2014. Alko tilausvalikoimanro 922097. Hinta 12,39.

Vaaleankeltainen, tuoksu sitruksinen ja maku puolikuiva (8 g/l), keskihapokas, hedelmäinen sekä yrttinen.

Teksti: Heikki Remes

Kuvat: Eeva Remes

www.viinimies.com

Jätä kommentti

*