*Kirjoitus sisältää tuotemerkkejä ja hintatietoja
Tämän helpompaa ei maukkaan kalaruoan tekeminen ole, ja maku nostaa esille mausteisia sekä uusia vivahteita suomalaisten suosikki järvikalalle.
Maustekuha ja lasillinen valkoviiniä ovat yksinkertaisuudessaan monivivahteinen makuelämys.
Maustekuha:
2 nahatonta ja ruodotonta kuhafilettä
1,5 dl ruokaöljyä
0,75 dl soijakastiketta
1 punasipuli
n. 1 tl pippurisekoitetta
1/2 sitruunan mehu
Laita fileet ensin karkeaan suolaan jääkaappiin noin 3 tunniksi. Tee odotellessa marinadi edellä mainituista aineista ja sekoita ne hyvin. Ota fileet jääkaapista ja pyyhi enimmät suolat pois, jonka jälkeen kuivaa talouspaperilla fileitten pinta. Leikkaa fileet sopivan kokoisiksi siivuiksi ja laita marinointiliemeen yön yli.
Verraton makuyhdistelmä rakentuu, kun saaristolaisleivän päälle levittää ensin sitruunamajoneesia ja sitten mausteiset kuhasiivut. Pehmeän hapokas Pinot Gris -valkoviini täydentää nautinnollisen kokonaisuuden.
Viinilasillinen:
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio. Italia, Puglia 2014. Alko tilausvalikoimanro 922097. Hinta 12,39.
Vaaleankeltainen, tuoksu sitruksinen ja maku puolikuiva (8 g/l), keskihapokas, hedelmäinen sekä yrttinen.
Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com