Viinimatkalla vaihteeksi Viikkarilla

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia

Viinit ovat edustavimmillaan ja maistuvimmillaan viinitiloilla ja -kellareissa. Joskus kuitenkaan aika ei anna periksi lähteä viinien syntysijoille. Silloin kannattaa lähteä merelle ” ei merta edemmäs kalaan”, vaan merimatkalle ruokien ja viinien perään. Viinimatka laivalla on kätevä, nopea ja edullinen tapa saada monipuolinen sekä laadukas katsaus ajankohtaisista viineistä eri puolelta viinimaailmaa.

Voihan olla niinkin, että Suomen sää tarjosi hyvän syyn äkkilähtöön laivaristeilylle, kuten äitienpäivän alla vuoden 2017 keväällä.

Yksi risteilyn pienistä, suurista nautinnoista on heti matkan alussa katkarapuvoileipä ja lasillinen valkoviiniä.

Merimatka Pohjanlahden toiselle puolelle osoittaa matkailun avartavan luonteen. Tässä tapauksessa sen kuinka Tukholmassa kevät on kotimaahan verrattuna paljon pitemmällä.

Tukholma tarjoaa matkustajalle aina uusia elämyksiä ja nähtävyyksiä. Södermalmilla sijaitsevassa Chutney kasvisravintolassa matkamies saa lounaalla rennon sekä maistuvan makuelämyksen ja samalla hyvän vastineen rahoilleen.

Sitten vielä muutama sana viinisaaliista, jonka perään laivamatkalle lähdettiinkin. Freeclimber Riesling on klassinen saksalainen valkoviini, jossa Moselin alueen valkoviini on edustavimmillaan. Puolikuivan viinin makumaailmaa tasapainottaa tuntuva hapokkuus. Maaperän mineraalisuus ja käyminen matalassa lämpötilassa antavat viinille nautinnollisen raikkauden ja vivahteikkuuden. Erlenbacher Kayberg Riesling tulee Württenbergin alueelta, jonka viineihin harvemmin törmää. Viinin Riesling rypäleessä on hedelmäisyyttä, omenaisuutta ja hentoa kukkaisuutta sekä maussa lähes kuivaa mineraalisuutta ja sitrusmaista hapokkuutta. Charles Heidsieck Brut Reserve on viinimatkan jalokivi. Samppanja on kolmen perinteisen rypäleen sekoitus, jossa Pinot Noir, Chardonnay ja Pinot Meunier saavat seurakseen reserva-viiniä aiemmilta vuosilta varmistamaan kyseisen samppanjan tyylin jatkuvuuden ja olemuksen. Samppanjan maussa on monimuotoisuutta, eloisuutta, pieniä kuplia, aistikkuutta ja aromikkuutta sekä kypsää hedelmäisyyttä, kermaisuutta ja paahtoleipämäisyyttä.

Osoituksena Viking Linen viinitiimin valikoimaosaamisesta ja sitä kautta asiakaslähtöisyydestä, tiimin vetäjä M/S Mariellan ravintolapäällikkö Pekka Rajala kirjoitti tiimin nimen Champagnessa sijaitsevan Charles Heidsieckin samppanjatalon nimiseinälle.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com