Wilhelmiina-pulla johdattaa wanhan ajan jouluun

Joulun leivonnaiset viestittävät juhla-ajan tuoksuja, makuja ja sanomaa eri muodoissaan. Perinteinen pikkupulla saa päälleen jouluisen Wilhelmiina-koristeen, joka välittää sydämellisyyttä ja tuo esille joulun makumaailmaa. Kokonaisuudessa yhdistyvät hienostuneella tavalla tuoksun hento vaniljaisuus ja makujen rapea paahteisuus.

p1060521-copy

Wilhemiinassa on joulun makuja ja mausteisuutta.

Tee ensin peruspullataikina ja sen kohotessa Wilhelmiina-taikina.
Wilhelmiina-taikina:
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 kananmunan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vanilliinisokeri
2 tl ruokasoodaa

Anna voin pehmetä hieman ja vatkaa se sokerin sekä siirapin kanssa vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja ruokasooda. Lisää vaahtoon keltuainen ja jauhoseos. Kaulitse taikinasta ohuehko noin 4 mm:n paksuinen levy, ja ota siitä muotilla sydänkuvioita.

p1060523-pieni

Pyörittele kohonneesta pullataikinasta pikkupullia. Anna niiden hieman kohota, voitele ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Ota pullat uunista, voitele kevyesti ja laita Wilhelmiina-sydän pullalle. Koristeeksi voit ripotella hieman pähkinärouhetta. Paista pullat kypsiksi noin 8‒10 minuuttia.

p1060526-copy

Wilhelmiina maistuu niin pullan päällä kuin pikkuleipänä.

Tee lopusta Wilhelmiina-taikinasta pyöreitä tankoja ja paista niitä 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jätä paljon tilaa tankojen väliin, sillä ne leviävät reilusti uunissa. Leikkaa kypsät tangot 3‒4 cm:n levyisiksi viipaleiksi.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Jätä kommentti

*