Makujen harmoniaa holvikellarissa

Keskiviikkona 15.11. saimme nautiskella upeista mauista kotikaupunkimme helmessä, ravintola Mustassa Lampaassa. Tarjolla oli kolmen ruokalajin menu sekä neljä upeaa samppanjaa Charles Heidsieck -samppanjatalolta. Meillä oli kunnia saada illan isännäksi talon vientipäällikkö Damien Valtier, joka johdatti illallisvieraat samppanjoiden maailmaan Charlesin tyyliin. Mukana oli oikeutetusti myös maahantuojan edustus.  “Charles Heidsieck perusti nimeään kantavan samppanjatalon vuonna 1851. Hänen […]

Lue lisää

Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

On jälleen marraskuun kolmas torstai ja aika ottaa vastaan uuden sadon ensimmäinen viini – Beaujolais Nouveau. Kyseessä on kuluvan satokauden Gamay -lajikkeen rypäleistä valmistettu viini, joka tulee maailmanlaajuisesti myyntiin marraskuun kolmantena torstaina ja ympäri maailmaa järjestetäänkin tapahtumia ja juhlia uuden satokauden kunniaksi. Viini on tarkoitettu juotavaksi nuorena, ei ikäännytettäväksi kellariin. Parhaimmillaan tämä kevyt ja huoleton […]

Lue lisää

Château Carsin – suomalaiset Bordeaux’ssa

Parin viikon takaisilla viinimessuilla pääsin tutustumaan suomalaisomisteiseen Château Carsiniin hyvin syväluotaavasti. Messuilla heillä oli upea osasto, jossa oli hyvin kattavasti tarjolla Carsinin koko repertuaari; raikkaat valkoiset, upea punaviinivalikoima sekä herkulliset jälkiruokaviinit.   Château Carsinin tarina juontaa 1990 -luvun alkuun, jolloin Juha Berglund perheineen osti viinitilan Bordeaux’sta, Ranskasta. Viinintekotyyli onkin muuttunut hurjasti alkutaipaleen uutta maailmaa henkivistä viineistä nykypäivän vivahteikkaisiin, puhtaisiin […]

Lue lisää

Viini ja Ruoka 2017

Suomen suurin ja herkullisin viini- ja ruoka-alan tapahtuma vietettiin viime viikonloppuna, 26.-29.10. Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa oli yli 120 näytteilleasettajaa, 700 viiniä, 11 järjestettyä tastingia ja 9 ruokarekkaa joiden valikoimissa yli 60 ruoka-annosta. Makujen ja tuoksujen määrä olikin suorastaan päätähuimaava ja messuilta löytyi varmasti jokaiselle jotakin. Itse vietin messuilla launtaipäivän, tutustuin eri  maahantuojien uutuuksiin sekä vanhoihin […]

Lue lisää

Samppanjalle!

Täällä kirjoittelee Savon Sanomien uusi viinibloggaaja, intohimoinen viiniharrastaja suoraan Kuopiosta. Kirjoitan monipuolisesti ja rennosti ruoasta ja viineistä, sekä niiden suorastaan satumaisesta liitosta. Tervetuloa lukemaan ja kenties oppimaan jotain uutta! Tänään perjantaina 20.10. vietetään kansainvälistä Samppanjapäivää, jolloin tuota upeaa juomaa on oikein lupa juhlistaa. Tiesitkö muuten, että perinteisesti samppanjaan käytetään kolmea rypälelajiketta; valkoinen Chardonnay, sekä punaiset […]

Lue lisää