De Buris – Valpolicellan kuningatar

Kaupallinen yhteistyö: Interbrands Wines & Spirits Oy, Tommasi Family Estates

Viime viikonloppuna italialainen viinitalo Tommasi julkaisi 18 vuotta sitten alkaneen projektinsa, joka kantaa nimeä De Buris. Projektin päätähtenä on upea Amarone, mutta siihen liittyy oleellisena osana myös samanniminen villa. Tommasin perhe osti vuonna 2000 Valpolicellan alueen vanhimman villan sekä 10 hehtaarin La Groletta -viinitarhan.

Pierangelo Tommasi

De Buris palsta-Amarone lanseerattiin perjantaina 12.10. upeissa puitteissa vanhan villan puutarhassa. Juhlava tilaisuus alkoi vierailulla La Groletta -tarhalla, josta rypäleet De Buris -viiniin tulevat. Valpolicellan kukkuloilla sijaitsevan La Grolettan pinta-ala on yhteensä 10ha, josta De Buris -palstaa on 1,9ha, loput noin 8ha tuottavat rypäleitä Tommasin Amaroneen sekä Ripassoon. Tarha sijaitsee noin 300m merenpinnan yläpuolella ja maaperä on mineraalirikasta kalkkimaata. Gardajärven lempeät tuulet puhaltavat kukkuloille ja viilentävät Italian kuuman auringon vaikutusta, luoden rypäleille hienot kasvuolosuhteet. Näkymät auringonlaskun aikaan olivat henkeä salpaavat!

 

Tarhavierailun ja Pierangelo Tommasin tervetuliaispuheen jälkeen oli aika suunnata iltajuhlaan. Cocktail-tunnin aikana samppanja virtasi ja tarjoilijat toivat vieraille pieniä suupaloja, ennen varsinaista illallista. Juhlava illallinen tarjoiltiin 250 kutsuvieraalle ja neljän ruokalajin menun ainoana viininä oli tietenkin De Buris.

Villa De Buris juhlakunnossa

Tommasin perheen vieraanvaraisuus saa hymyn juhlavieraan huulille

Millainen viini De Buris sitten on?

Mehevä, arvokas ja todella herkullinen! Talon ”perus-amaroneen” verrattuna siinä on enemmän tyylikkyyttä, hedelmäisyyttä ja tiettyä pehmeyttä. Rypälelajikkeet jakaantuvat viinissä seuraavasti: Corvina 62%, Corvinone 25%, Rondinella 5%, Oseleta 8%. Rypäleet on korjattu käsin lokakuussa 2008 ja sen jälkeen kuivattu bambualustoilla 110 päivän ajan ennen puristusta. Viini on käynyt tammisammioissa ja sen jälkeen saanut ikääntyä ja levätä Slavonialaisissa 15 ja 30hl tammitynnyreissä yli viiden vuoden ajan. Suomeen tätä vuosikertaa 2008 tullaan näillä näkymin saamaan sopivasti joulumarkkinoille, noin 190 euron hintaan. Nyt myyntiin tuleva erä on pieni, mutta tosiharrastaja kyllä onnistuu sen Alkosta käsiinsä saamaan.

Tiedättehän sen jouluyön mystisen, pehmeän tunnelman? De Buris tulvii sitä samaa tummaa mystiikkaa ja samettista pehmeyttä. Se tekee tästä viinistä täydellisen jouluyön meditaatioviinin.