Makujen harmoniaa holvikellarissa

Kaupallinen yhteistyö: Interbrands Wines & Spirits Oy

Keskiviikkona 15.11. saimme nautiskella upeista mauista kotikaupunkimme helmessä, ravintola Mustassa Lampaassa. Tarjolla oli kolmen ruokalajin menu sekä neljä upeaa samppanjaa Charles Heidsieck -samppanjatalolta. Meillä oli kunnia saada illan isännäksi talon vientipäällikkö Damien Valtier, joka johdatti illallisvieraat samppanjoiden maailmaan Charlesin tyyliin. Mukana oli oikeutetusti myös maahantuojan edustus. 

”Charles Heidsieck perusti nimeään kantavan samppanjatalon vuonna 1851. Hänen rohkean visionsa ja lannistumattoman työnsä tuloksena samppanjat löysivät tiensä aikanaan Euroopan seurapiirien ja kuninkaallisten hovien lisäksi myös Atlantin toiselle puolelle. Samppanjatalo vaihtoi omistajaa vuonna 2011, minkä myötä perinteikkään samppanjanvalmistajan viinit elävät uutta tulemistaan. Tänä päivänäkin Charles Heidsieck haluaa kuplia viininystävien lasissa kaikkialla missä arvostetaan laadukasta samppanjaa ja sen ainutlaatuista perintöä.” Lähde: viiniposti.fi

Tämä ilta oli poikkeuksellinen siinäkin suhteessa, että saimme ensimmäisinä Suomessa laseihimme uutta vuosikertasamppanjaa,  Charles Heidsieck Brut Millésimé 2006, sillä se lanseerattiin tuona samana iltana Suomessa. Lisäksi tarjolla oli talon vakiosamppanjat; maailman palkituin ”non-vintage” samppanja Brut Réserve, Brut Rosé sekä vuosikertasamppanja Vintage Rosé 2006.

Hanhenmaksaa, kirsikkaa ja briossia

 

Mustan Lampaan keittiö pisti parastaan, menu oli todella upea ja makuparit niin sopivia, että jäävät mieliin varmasti pitkäksi aikaa. Puheensorina täytti vanhan holvikellarin, kynttilöiden liekit loivat lämmintä tunnelmaa ja illallisvieraista näki, kuinka he nauttivat. Oli ilo nähdä, että tilaisuus oli herättänyt runsaasti kiinnostusta ja sen myötä illallinen olikin loppuunmyyty. Tällaiset illat ovat kertakaikkiaan ainutlaatuisia, suosittelen lämpimästi osallistumaan hektisen arjen keskellä.

Kippis upealle illalle!