Tyrimisen lyhyt oppimäärä

Veikkausliiga teki sen taas. Maamme johtava kesäpalloilusarja onnistuu tänäkin vuonna tyrimään kaudenavauksensa, kun se kaikessa viisaudessaan päätti pilkkoa avauskierroksensa ties miten pieneksi silpuksi.

Päätöstä on maallikon jälleen vaikea ymmärtää.

Sarjakausi alkaa vain kerran. Fanit ovat odottaneet kieli pitkällä uutta kautta, media on valmiina rummuttamaan omissa kanavissaan ja näin innostamaan myös vähemmän lajia seuraavia pääsarjapalloilun pariin.

Tätä taustaa vasten on outoa, ei vaan käsittämätöntä, että Veikkausliiga ei ymmärrä, suostu, tai halua järjestää avauskierrostaan kokonaisena, samana päivänä ja kuta kuinkin samaan aikaan. Täten saataisiin aikaan se hyvä pöhinä, jonka perään sitten myöhemmin kauden mittaan haikaillaan.

Veikkausliigan ei voida sanoa ottaneen opikseen

On aivan sama, miten myöhemmät kierrokset päätettäisiin pilkkoa, mutta hyvän nosteen aikaansaamiseksi avauskierroksen tulisi ilman muuta olla ehjä ja huoliteltu kokonaisuus.

Entistäkin oudommaksi päätöksen tekee se, ettei tilanne ole edes uusi. Viime vuonna kaudenaloitus oli aivan yhtä epärationaalinen, ja sai osakseen aivan yhtä paljon ihmettelyä maksavan yleisön taholta.

Ei siis voida sanoa Veikkausliigan ottaneen opikseen.

Päinvastoin Veikkausliiga kaivaa itselleen entistä syvempää kuoppaa vastaavankaltaisilla hölmöilyillä. Sen sijaan, että se kirisi jääkiekon Liigan asemaa kiinni maamme suurimpana palloilusarjana, se jää odottelemaan pesäpallon, koripallon, lentopallon ja salibandyn pääsarjojen rinnalle tuloa ja ohitusta.

Kommentit

  • Ari Niemeläinen

    Vähemmän enää nykyään tuontiurheilua seuranneena on pakko kysyä, mahtaako tässä olla kyse potkupallosta? Lajista, jossa kentällä pyöreän pallon perässä juoksee paljon tummaihoisia miehiä ja puhuvat ihan outoja kieliä? Näin päättelin, koska tuosta viimeisestä luettelostasi puuttuu lajina potkupallo ja ei siinä puhuttu mitään siitä rantapallostakaan. Terv. entinen lentipallisti

Jätä kommentti

*