Mies toiselta planeetalta

Ranskan ympäriajo etenee ilman Peter Saganiakin. Saganin diskaus kilpailun neljännen etapin päätteeksi tuomittiin yleisesti tuomarivirheeksi tai vähintään hätiköidyksi päätökseksi.

Toisaalta salaliittoteoreetikot, jotka mouhusivat järjestäjien kotiinpäinvetämisellä ja ranskalaissprintteri Arnaud Démaren suosimisella, eivät pääse enempiä ilakoimaan, sillä Démare jäi Jura-vuoristoon eikä siis enää taistele pistekilpailun vihreästä paidasta.

Saganin poistuminen Tourilta avasi kamppailun vihreästä paidasta totaalisesti. Sagan on viime vuosina dominoinut kirimiesten himoituinta titteliä toki massakireissä, mutta varsinkin vaativimmilla etapeilla. Siinä missä valtaosa kirimiehistä on pudonnut pelotonin tahdista jo varhain mäkipäivinä, on Sagan pysynyt mukana pidempään ja hakenut tärkeitä pisteitä välikireistä myös vuorietapeilla.

Saganin poistuminen Tourilta avasi kamppailun vihreästä paidasta totaalisesti

Sagan on pohjustanut menestyksensä massakireissä, mutta varmistanut vihreän paidan voittonsa vuorilla.

Tänä vuonna vastaavaa taktiikkaa tuskin enää nähdään, vaikka Jura-vuorilla aussisprintteri Michael Matthews pyrkikin noudattamaan samaa taktiikkaa lähtiessään mukaan isoon irtiottoon.

Matthews oli pakotettu yrittämään jotain merkittävästi mukavuusalueensa ulkopuolella, sillä tämänvuotisessa Tourissa näyttää olevan yksi kirimies ylitse muiden.

Quick Step -tallin saksalainen Marcel Kittel on tehnyt kirimieskollegansa naurunalaisiksi massakiridominanssillaan. Kittel otti jo tämänvuotisen kisan neljännen voittonsa − 13. koko urallaan Tourissa − Ranskan kierroksen 10. etapin päätteeksi Bergeracissa.

Samalla Kittel nousi Tourin kaikkien aikojen voitokkaimmaksi saksalaispyöräilijäksi, kun vuosituhannen vaihteen maailman paras kirimies Erik Zabel jäi voiton päähän. Toki matkaa kaikkien aikojen ykköseksi on vielä niin paljon, ettei Eddy Merckxin ykkössija liene koskaan Kittelin toimesta uhattuna, mutta joitakin sijoja 29-vuotias arnstadtilainen voi hyvinkin poimia.

Ellei ihmeitä tapahdu, odottaa Vihreä Palkinto Kitteliä heinäkuun 22. päivänä Pariisissa.

Kittel voitti neljästi Ranskassa myös vuosina 2013 ja 2014 ja sijoittui viime vuonna pistekilpailun kakkoseksi, mutta on käytännössä koko uransa joutunut soittamaan toista viulua heinäkuisessa karnevaalissa, kiitos ylivertaisen Saganin.

Nyt, Saganin lennettyä kilpailusta tuomariston avustuksella tangentin suuntaan, on Kittel päässyt mellastamaan kirikamppailuissa.

Ja ellei ihmeitä tapahdu ja mies jaksaa apuajajiensa avustuksella kiivetä myös edessä odottavat Pyreneet ja Alpit, odottaa Vihreä Palkinto heinäkuun 22. päivänä Pariisissa.

Kommentit

  • Kaunis

    Hei, Merry Christmas! Rakastan seksiä. Minun yhteyshenkilöni täällä room.info Hauskaa tiedossa!

Kommentointi on suljettu.