#Kuopio2040

Tässä blogissa kerrotaan yrittäjien silmin heidän kokemuksistaan ja näkemyksistään siitä, miten asiat toimivat rakkaassa Kuopiossamme, Pohjois-Savossa ja ylipäätään yhteiskunnassamme. Kirjoittajiksi kutsutaan ja toivotetaan tervetulleeksi yrittäjiä ympäri maakuntaa. Kerromme yrittäjien iloista ja murheista, lisäksi haluamme herättää vilkasta keskustelua. Uskomme, että yhteistyöllä ja avoimella keskustelulla saamme vietyä asioita eteenpäin ja muutettua maailmaa pieni pala kerrallaan.

Minä olen Jouni Ortju, Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja ja liikkeenjohdon konsultti. Yritäpä ite -blogin ensimmäisessä kirjoituksessa haluan kertoa kuulumisia Yrittäjän päivän 5.9. seminaarista, minne saimme runsain joukoin osallistujia pohtimaan kuinka saada Kuopioon Suomen parhaat olosuhteet yrittää.

Seminaarin tuotoksena syntyi upea määrä (vajaat 100 kpl) ideoita ja kehittämisehdotuksia yhdessä käsitellyistä teemoista: talous ja yritysrahoitus, yritysneuvonta ja kehittäminen, rekrytointi ja osaavan työvoiman saaminen, julkiset hankinnat ja kansainvälistyminen. Teemat olimme valinneet yrittäjille ennakkoon tehdyn kyselyn perusteella. Tulemme pitämään keskustelua yllä seminaarin aiheista ja tuloksista ajatuksella, että voimme auttaa yrittäjiä omassa liiketoiminnassaan viestimällä kehittämistarpeista ja mahdollisista epäkohdista yrittämisen edellytyksiin liittyen.

Sitten toiseen aiheeseen: kenties huomasit lehdistä tai netistä tai kuulit radiosta, että haastoimme yhdessä Kauppakamarin kanssa Kuopion kaupungin ottamaan entistä vahvempaa kasvutavoitetta. Kuopio on menestynyt jo lähes vuosikymmenen ajan hyvin tai jopa erinomaisesti erilaisissa kaupunkien välisissä vertailuissa, mutta kehityksen vauhti kiihtyy ja kilpailu kaikessa kiristyy, joten mielestämme Kuopionkin kannattaa edelleen kiihdyttää kasvuaan! Tämähän ei tietenkään riipu vain Kuopion kaupungista vaan mukaan tarvitaan myös ja erityisesti Itä-Suomen yliopisto. Kasvun terävimmäksi kärjeksi tulisi mielestämme nostaa terveysteknologia ja hyvinvointi! Tämän otsikon alle mahtuu paljon erilaista yritys- ja muutakin toimintaa.

Ja sitten haaste ihan jokaiselle meistä: miten juuri SINÄ voisit olla tässä kasvuhaasteessa mukana?

jouni_ortju_w300

Kirjoittaja on Jouni Ortju, Kuopion Yrittäjät ry:n puheenjohtaja, Laatukoulutus Jouni Ortju Ky:n yrittäjä