Asenteet aseena

On hienoa elää tässä ajassa, niin paljon muuttuu ympärillämme – tai itse asiassa ei muutu, vaan me muutamme.

Jo se, että teknologinen muutosvauhti on hurjaa, tulee tarkoittamaan yhä uusia ja uusia innovaatioita, tuotteita ja palveluita, jotka helpottavat arkeamme ja parhaimmillaan parantavat elämänlaatuamme. Esimerkiksi robotisaatio ja automaatio vapauttavat työntekijät suorittavista, yksinkertaisista ja vaarallisista työtehtävistä, puhumattakaan siitä, että liikenteen robotisaatio tulee säästämään ihmishenkiä heti, kun huonot kuskit eli ihmiset saadaan pois ohjauspyörien ääreltä.

Myös siksi tässä ajassa on jotain erityistä, että minusta asenneilmapiiri tuntuu muuttuneen hurjasti niinä seitsemänä vuotena, kun minä olen toiminut yrittäjänä.

Liekö syynä sosiaalinen media, pitkään kestänyt talouden alamäki vai mikä, mutta esimerkiksi suhtautuminen uusiin teknologioihin on muuttunut myönteisemmäksi koko ajan. Oli kyse sitten asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutosta pelkäävästä yrittäjästä tai oman työnsä uhatuksi kokevasta työntekijästä, muutos on aina mahdollisuus parempaan tai huonompaan – se että muutos pelottaa, on enemmän kuin luonnollista.

Kuitenkin se, että tänä päivänä jokin mullistava teknologia tai vaikkapa uusi sosiaalisen median palvelu saa aikaan innostuneen, avoimen tutkiskelevan vastaanoton, on mielestäni se muutos, joka on tapahtunut. Ei ole väliä, onko kyse yrittäjistä vaiko palkansaajista, olemme oppineet näkemään mahdollisuuksia uhkien asemesta. Ovatko jäärät viimein huomanneet, etteivät voikaan vastustaa muutosta?

Toinen asenteissa tapahtunut muutos on jakamisen ja keskinäisen kannustamisen ilmapiirin eksponentiaalinen paraneminen. Tässä erityisesti nuoret näyttävät mallia. ”Yhdessä olemme enemmän” ja ”jotta voi saada täytyy ensin antaa” pitävät 100%:sti paikkansa.

Noin vuoden verran olen kiinnittänyt erityistä huomiota positiiviseen asenteeseeni kouluttajana. Vain ja yksinomaan tällä muutoksella esimerkiksi asiakaspalaute on lukujen valossa parantunut huomattavasti. Lisäksi olen tämän vuoden aikana pitänyt työstäni enemmän kuin koskaan, ja myös koulutettavilla on silminnähden hauskempaa.

Ilmapiiri, asenne, avoimuus, kannustaminen ja positiivisuus eivät todellakaan ole mitään pehmeitä arvoja, vaan kovia, rahanarvoisia, todellisia bisneksen menestystekijöitä.

oskari_uotinenKirjoittaja Oskari Uotinen on digitalisaatioon erikoistuneen Intosome Oy:n partneri, konsultti ja kouluttaja, sekä Kuopion Yrittäjien hallituksen jäsen vuodenvaihteeseen saakka.

Jätä kommentti

*