LOMALLE KOTIKAUPUNKIIN?

Kuva: Jouni Ortju, kuvassa Turun Yrittäjien hallituksen jäseniä Kuopion vierailulla keväällä 2016.

Istuin pari viikkoa sitten veljeni kanssa Kuopion torilla muikuilla ja jälkiruuaksi nautimme kahvit muurinpohjaletuilla – ai että oli hyvää! Siinä kaikessa rauhassa istuessani pohdiskelin, että millaistahan olisi viettää jokunen lomapäivä omassa kotikaupungissa – siis täällä Kuopiossa? Osaisiko sitä sitten entistä paremmin kertoa niille, jotka kysyvät, että mitä siellä Kuopiossa voi tehdä ja nähdä, tästä huikaisevan monipuolisesta tarjonnastamme? Käyntikohteista, tapahtumista, aktiviteeteista, reiteistä, ruuista, erikoiskohteista, uusista alueistamme jne.

Kuvitellaanpa, että saisin vieraan, jonka kanssa viettäisimme päivän Kuopiossa ja toisen jossain maaseutualueellamme. Aloittaisimme päivän aamukahveilla torilla ja sieltä lähtisimme VB-valokuvakuvakeskuksen ja ortodoksisen kirkkomuseo Riisan kautta risteilylle, missä nauttisimme samalla muikkulounaan. Iltapäivällä voisi olla jonkun ulkoilma-aktiviteetin aika ja se voisi olla joko vaikka suppailua Kallavedellä tai frisbee-golfia. Sitten ratkaisemaan joku Mysteeri ja illalla syömään ja viihtymään Kummisetään. Tokikin loppuillasta olisi päästävä karaokeen ja eiköhän Kuopiossa sekin onnistu.

Seuraavana päivänä starttaisimme Syvänniemen Eevantalolle, jossa pistäytyisimme Synne-lautalla ihailemassa Kuttajärven maisemia. Sieltä voisi vaihtaa suuntaa takaisin Kuopioon päin ja edelleen kohti Muuruvettä ja käydä matkalla vaikkapa ihastuttavan Koivumäen kartanon kesälounaalla. Kaupungissa voisi vielä pistäytyä vaikka Pikku Pietarin torikujalla. Sitten auton nokka edelleen kohti Muuruvettä, missä kahvittelu ja tutustuminen Topin maatilamyymälään ja sieltä Riistaveden kautta Vaajasaloon Alahovin Viinitilalle. Sieltä autolla takaisin Kuopioon ja kenties mukaan johonkin tapahtumaan. Tässä yksi kuvitteellinen parin päivän kiertue.

Ja kun on ollut ihana loma, niin totta kai kaiken sen ihanuuden haluaa jakaa ystävien kesken – ja tätä tietenkin suosittelen ihan jokaiselle. Ja jos jutuissa / kuvissa / videoissa on vinkkejä paikkoihin, tarinoihin, erikoisuuksiin jne. tulee muillekin vastustamaton halu tulla tutustumaan tähän rakkaaseen savolaiseen kotikaupunkiimme!

Nytpä minä haastankin Sinut, hyvä lukija! Ideoimaan millainen olisi Sinun Kuopio-lomasi yhdessä ystäväsi kanssa! Kuvittele vaikka, että saat vieraita joko päiväksi tai pariksi. Mihin menisitte, mitä tekisitte ja kokisitte? Mitä söisitte?

Kirjoittaja on Jouni Ortju, Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja ja Laatukoulutus Jouni Ortju Ky:n yrittäjä.