Eikö järkevyydestä pitäisi palkita?

Yle uutisoi varhain lauantaiaamuna, kuinka hallituksella olisi uusi esitys liittyen asumisentukia ja se on luovutettu eteenpäin tällä viikolla. Keihin tämän esityksen muutokset koskisivat koviten? No opiskelijoihin, ja tällä kertaa heihin jotka ovat ajatelleet asua säästeliäästi ja taloudellisesti.

Hallitus esittää osa-asumisen normia, eli mallia jossa kimppakämppäasujat ja alle 20neliön pienyksiössä asuvat henkilöt saisi aiempaa vähemmän asumistukea, ja mikä parasta; muihin yleisen asumistuen piirissä olijoihin tämä ei sitten vaikuttakkaan.

Hyvin monet opiskelijat -itseni mukaan lukien- asuvat joko kämppiksen kanssa tai pienessä asunnossa. Syynä tähän on korkeat asumiskulut tuloihin nähden, etenkin suuremmissa opiskelijakaupungeissa ja se, että pakollisten maksujen jälkeen halutaan jotain jäävän käteenkin. Normaalia, eikö? Minullakin helpottui vuokrat sun muut maksut, kun vaihdoin pienen vuokrayksiöni koulukaverin kanssa jaettavaan kaksioon. Ja siellä riittää tilaa mun kaikille tavaroille sekä lautasella kokkaan muutakin kuin nuudelia..

Epäkohtiakin esityksestä on jo havaittu; normi ajaisi herkästi kimppa-asujat yksin yksiöihin, mikä taas pahimmillaan nostaisi vuokrahintoja. Asumistuesta leikkaaminen myös käännyttäisi heti Kelan tuulikaapissa takaisin tiskille hakemaan perustoimeentulotukea, jotta kuun aikana saisi jotain syötyä.

Kun opiskelijat elää säästäväisesti ja miettien pärjäämistään, niin eikö siitä pitäisi tukien vähentämisen sijaan palkita? Opiskelijoiltahan ei pitänyt leikata enää penniäkään. Eikö siis olisi oikeudenmukaista miettiä, onko kyseisen uudistuksen pakko koskea myös opiskelijoita vai häviäisikö esityksen takana oleva hyöty olemattomiin?
Siinäpä pähkinä.