Iloa alkuviikkoon

En ole mikään maanantain vastanen ihminen, mutta viikon huonoin päivä se yleensä tuppaa olemaan. Tänään sain taas huomata, kuinka ympärillä olevat ihmiset – tutut ja tuntemattomat – vaikuttavat fiilikseen.

Heräsin poikkeuksellisesti jo ennen kuutta, ja mulle keitettiin aamukahvit. Ihanaa, en ihan aina jaksa edes itse keittää, vaikka kahvi kuuluukin oleellisena osana heräämiseen aamuisin. Tänään ei siis tarvinnut vaivautua itse siihen, vaan sain sohvalla nauttia heräämisestä tuoreen kahvikupillisen kera. Ei kahvi ees tuoksu niin hyvälle jos se on itse keitetty.

Ei ollut huono fiilis lainkaan, mutta en mä riemustakaan pomppinut aamupakkaseen nenäni viedessä. Ihme sinänsä, myöhässä oleva bussikaan ei ärsyttänyt. Malttamaton kun on.. :D

Pääsin lämpimään bussiin ja bussikuski oli hyväntuulinen. Matkan lopulla kiitteli kun hypättiin bussin kyytiin ja toivotteli ”tulukeeha taas uuvestaan ja oikein mukavaa alkavaa viikkoa”, samalla kun kertoi kuuluttavansa yksitellen kaikki pysäkit missä pysähdytään.

Menin Ärrälle hakemaan kahvia, eikä sekään mennyt ykösellä nappiin – ei aivot pysyneet perässä. Iloinen myyjä ymmärsi eikä turhautunut, lopulta huomattiinki että mulla on täys kahvipassi jolla sain kahvini veloituksetta. Tää myyjä sai positiivisuudellaan tuplattua hymyn mun naamalla toivotellessaan vielä aamun jatkoja!

Oon aina pitänyt savolaisista ja Kuopiossa vallitsevasta positiivisuudesta. Tän iloisen ilmapiirin vaikutuksen sain huomata taas tänään. Työpäivä meni nimittäin kevyesti hymyillen, vaikka aamuvuorossa en parhaimmillani ole. En muista millon ois ollut maanantaina näin hyvä mieli.

Välillä pienten vaistoinkäymisten ja hämärtyvän vuodenajan lomassa ne pienet arjen ihmeet sekä ilot unohtuvat. Unohdetaan hymyillä ja luoda positiivista tunnelmaa. Unohdan herkästi itsekin, jos mielessä on paljon stressiä ja muita kuormittavia asioita. Siksi mä haluankin muistuttaa, ettei sitä turhaan sanota että hymy on tarttuva tauti. Ja nimenomaan hyvä sellainen.

Nyt kun syysillat pimenee ja Joulu lähestyy, yritetään muistaa olla kivoja toisille. Yritetään muistaa hymyillä ja kiittää, kun kiitos on paikallaan. Se tuntuu pieneltä minusta, mutta se merkitys näillä pienillä jutuilla on suuri!

Ihanaa alkavaa viikkoa ja syksynjatkoa lukijat. Muistetaan että positiivisia asioita löytyy yllättävän herkästi, varsinkin jos ei sulje silmiään niille. ❤