Yritäppä tässä sit valmistua – ruudun takaa moi!

 Usein blogin ensimmäinen teksti sisältää listattuna perusasioita tyypistä joka kirjoittaa sekä aiheen mitä blogissaan tulee höpöttelemään. Ainakin siinä blogimaailmassa mihin joskus yläkouluikäisenä kasvoin. Ja tokihan se kiinnostaa minkälainen menninkäinen siellä ajatuksiaan jakaa.

Vanhemmat valitsivat pienelle pötkölle nimeksi Jutta, kesällä vuonna -98. Ensimmäiset 17 vuotta vietin kummastellen maailmaa paperitehtaiden juurella Varkaudessa, mistä moni laivakin on lähtenyt maailmalle. Mä en kyllä kauas oo (vielä) päässyt, mutta rakas on nykyinen kotikaupunki Kuopio. Love.

Yhteisöllistä vaikuttamista lähdin kokeilemaan ekan kerran 13vuotiaana Varkauden nuorisovaltuusto Wanuvan kautta, joka raotti sekä ovia että silmiä tulevaisuutta varten. Sittemmin opiskelujen alkaessa amiksessa, rupesi toiminta opiskelijakunnassa kiinnostamaan päivä päivältä enemmän. En mielestäni tiedä vaikuttamisesta juurikaan mitään, mutta se määrä mitä oon oppinut on mahdottoman suuri. Syy miksi puhun vaikuttamisesta, on se että sanana se kuullostaa musta kivemmalta ja helpomminlähestyttävämmältä kuin sana politiikka.

Mitä teen tällä hetkellä?

Nyt ikää on reilut 19, oon Savon Ammatti- ja Aikuisopiston Opiskelijakunta Salkun väistyvä puheenjohtaja, SAKKY:n johtoryhmän opiskelijajäsen, Suomen ammattiin opiskelevien liiton #somesoturi, nuorisovaltuutettu ja nuva-edustaja Kuopion Kaupungin kasvun ja oppimisen lautakunnassa. Opiskelen Puijonlaakson Savonialla viimeistä työssäoppimispainotteista vuotta tarjoilijaksi ja teen tämän hetkistä harjoittelua ihanassa Original Sokos Hotel Puijonsarvessa. Mä en liian vakasti suunnittele lähitulevaisuutta, enkä tosiaan oo varma siitä mitä teen amiksesta valmistuessa. Ruoasta ja juomasta, sekä ravintola-alasta ylipäätään kiinnostaa oppia lisää.

Välillä vapaa-aikaa ei meinaa jäädä, mutta sillon kun sitä suotuu niin nukun päivään saakka ja vietän aikaa ihanan miehekkeen kanssa. Keilaus, biljardi ja ruoka saa usein lähtemään kotoa ihmisten ilmoille. Instagramista voi huomata, että tuttu sijainti on myös Suonenjok’.

Kiva ja melko uusi harrastus geokätköily vetää ajoittain kaupungista luontoon. Pienestä pitäen oon oppinut elämään nauttien maamme metsistä ja järvistä, sillä isovanhempien mökillä saaressa oon koko lapsuuden kesät viettäny. On Suomessa kivoja kaupunkejakin, ja juna kuljettaa järjestötapahtumille ympäri maata. Kotimaan ulkopuolisista reissuista ei sit kokemusta liiaksi olekkaan :D En tykkää katsoa telkkaria, kaipaan yleensä jotain ispiroivampaa tekemistä. Vaikea oikeastaan valita lemppari puuhastelua, koska monia juttuja kokeillut ja useista tykännyt..

Jos tekee vähän kaikkea, miten pitää blogia tietystä aihepiiristä?

Mä en voi luvata, että kirjoitukseni aina liittyvät täysin blogin otsikkoon. Sen voin kuitenkin taata, että blogissani vahvasti esillä olevia aiheita tulee olemaan #ammatillinenkoulutus, #opiskelijat ja #savolaisuus. Mä tuun kertomaan omia ajatuksiani lisääntyvän työpaikalla tapahtuvan oppimisen suhteen sekä lempparijuttuja Kuopiosta, käsittelemään ajankohtaisia etenkin nuoriin liittyviä asioita omalla tyylilläni ja pohtimaan sitä, mitä vaikuttaminen on mulle antanut.

Jännityksellä odotan itsekin, mitä näppäimistöllä syntyy!

Ps. Instagramista löydyn käyttäjällä @juddamaariav ja sinne mä päivitän usein menoa niin opiskelumaailmasta kuin vapaa-ajan vietostakin! Muhun voi ottaa yhteyttä myös sähköpostilla juttama(at)hotmail.com